Monday, December 22, 2014

GANACHE

TOPPING COKLAT 1

150gm coklat masakan
35gm susu cair
1 sk butter

1) Masak secara double boiler.
2) Biarkan sebentar & curahkan di atas kek yang telah sejuk.


TOPPING COKLAT 2

1/2 cawan koko
1/2 cawan susu
1 sb minyak masak

1) Masak kesemua bahan atas api perlahan
2) Biarkan sebentar & curahkan di atas kek yang telah sejuk.


TOPPING COKLAT 3

250 gm coklat masakan (potong kecil2)
130 ml whipping cream
1 sb minyak masak

1) Cairkan coklat secara double boiler
2) Alihkan dr api, kemudian masukkan butter, gula dan cream. Kacau hingga sebati.
3) Curah ats kek


TOPPING COKLAT 4

1/2 bar coklat masakan (potong kecil2)
1/2 sb gula halus
2 sb minyak masak
 Esen vanilla beberapa titik

1) Cairkan coklat secara double boiler
2) Biarkan sebentar & curahkan di atas kek yg telah sejuk


TOPPING COKLAT 5

200 gm coklat masakan (potong kecil2)
2 sb susu pekat
6 sb air panas

1) Masak secara double boiler
2) Biarkan sebentar & curahkan di atas kek yg telah sejuk

No comments:

Post a Comment