TOPPING COKLAT 1
150gm coklat masakan
35gm susu cair
1 sk butter
1) Masak secara double boiler.
2) Biarkan sebentar & curahkan di atas kek yang telah sejuk.
TOPPING COKLAT 2
1/2 cawan koko
1/2 cawan susu
1 sb minyak masak
1) Masak kesemua bahan atas api perlahan
2) Biarkan sebentar & curahkan di atas kek yang telah sejuk.
TOPPING COKLAT 3
250 gm coklat masakan (potong kecil2)
130 ml whipping cream
1 sb minyak masak
1) Cairkan coklat secara double boiler
2) Alihkan dr api, kemudian masukkan butter, gula dan cream. Kacau hingga sebati.
3) Curah ats kek
TOPPING COKLAT 4
1/2 bar coklat masakan (potong kecil2)
1/2 sb gula halus
2 sb minyak masak
Esen vanilla beberapa titik
1) Cairkan coklat secara double boiler
2) Biarkan sebentar & curahkan di atas kek yg telah sejuk
TOPPING COKLAT 5
200 gm coklat masakan (potong kecil2)
2 sb susu pekat
6 sb air panas
1) Masak secara double boiler
2) Biarkan sebentar & curahkan di atas kek yg telah sejuk
No comments:
Post a Comment